Cundy Street Quarter

Building the homes Belgravia needs

The proposals would almost double the number of affordable homes on this site, delivering better public spaces, more amenities, and hundreds of jobs in the local community. Every social housing tenant has a right to return and nobody has to move twice. The designs have been informed by 12 months of community engagement, three public exhibitions and feedback from more than 2,000 people.

Missed the latest proposals?

You can download a copy of the consultation display here or contact us at cundystreet@grosvenor.com – we look forward to hearing from you.

Sign-up to our updates

To receive future updates about the project please provide your email:

By providing your details you agree to be contacted by Grosvenor about the Cundy Street Quarter. We will keep your information on file until the development is complete. We will not pass your details to any third party and you can be removed from the mailing list at any time by contacting cundystreet@grosvenor.com 

Increasing opportunities in the area for more people

With more social rented, intermediate and purpose-built senior living homes, as well as new employment space, we will create more opportunities for people of all backgrounds and ages in Belgravia.

Read about our proposals for the area here →

We recognise the impact on existing residents

We understand the concerns of people that currently live in the Cundy Street and Walden House buildings. So we have put  in place measures to help them plan carefully for the future.

You can read more about our approach to, and work with residents here →
 

Putting community voices at the heart of our consultation

We want to design a new neighbourhood that meets the varied needs of Belgravia today and in the future. It’s crucial to us that residents and neighbours have multiple opportunities to feedback on designs, keep up to date with the process and understand how their comments have been listened to.

Click here to read more →

You said, we did

Complementary uses

A mix of uses that respond to community preferences, to include a range of shops that complement the existing offer such as food store and cinema.

Residential feel

We have reduced the number of proposed shops along Ebury Street to retain the residential feel and relationship with the surrounding homes.

Enhanced sustainability

Strengthened ambitions around environmental sustainability, such as by sending zero waste to landfill and using on-site renewable sources. 

Resident garden

Evolved the design of Elizabeth Place Gardens in consultation with Coleshill residents to incorporate gates and a residents garden. 

Servicing strategy

Amended the designs and servicing strategy to ensure no vehicular access is required in Elizabeth Place Gardens.

New play space

Committed to improving Ebury Square as part of the application – including new play space.

Height

Removed one storey from the building on Ebury Square.

Celebrating local history

Reinstated historic street names.

Cundy Street Quarter video 

The film below gives a representation of the proposed designs and what it would be like to walk through the Cundy Street Quarter.

Downloads →

Privacy Policy →

Terms and Conditions →